חשש סכנה מאנטנה סלולרית

השאלה: שלום לכבוד הרב, השכרתי את הגג שעל ביתי לחברת פלאפון לצורך הצבת אנטנה סלולרית. לאנטנה יש היתר הפעלה ממשרד לאיכות הסביבה. היתר זה תואם את המלצות משרד הבריאות בנוגע לחשיפה לקרינה מאנטנה סלולרית. כמו כן האנטנה נמצאת תחת בקרה של המשרד לאיכות הסביבה. רמת הקרינה הגבוהה ביותר שנמדדה מהאנטנה שנמצאת אצלי היא 0.041% מסף הבריאות הישראלי. לציין שהנני גר בבית עם אשתי וילדיי. שאלתי לכבוד הרב, האם לאור הדברים שכתבתי האנטנה נחשבת למפגע שמנו חז"ל ויש צורך להוציאה מביתי?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד שבט תשע"ט 9:19

שלום

כמו בענייני רפואה והלכה הרופא מגדיר את המחלה, אם היא מסוכנת או לא, כך בענייני סיכוניים המומחים קובעים אם הדבר מסוכן ולכן אם יש תקן בטיחות של משרדי הממשלה (שמסתבר שנקבע ע"י מומחים) אין הדבר מהווה סכנה ולא מפגע ולכן אינך צריך להוציא אותו מן הבית או הגג.