בדיקות DNA

השאלה: לגבי בדיקת ד.נ.א לצורך איתור קרובי משפחה (מחקר גנאולוגי). הרבנות הראשית אוסרת על פי הוראת גדולי הפוסקים לעשות בדיקות כאלו, ולכן החוק בישראל אוסר זאת, כדי שלא למצוא בטעות פסולים ולהרבות פסולים בעם ישראל. השאלה היא האם לאדם הפרטי שמעוניין לעשות דיקה כזו (לצורכי התעניינות ומחקר אודות משפחתו) האם יש מניעה הלכתית לעשות זאת, או שהמניעה היא רק ברמה הציבורית או במקום שיש חששות לפסולים. תודה רבה.

התשובה

מכון פוע"ה | י"ג טבת תש"פ 10:13

שלום וברכה.

הבעיה בבדיקות DNA זהיא כאשר יש חשש לממזרות. אין איסור על אדם פרטי לבצע בדיקה כזו.

כמובן, איני מתייחס להיבט החוקי והמשפטי.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה