צום לאחר שבץ מוחי ולקיחת כדורים

השאלה:

לקראת צום ט' באב : בבובמבר האחרון לקיתי בשבץ מוחי לאחר אבחון של דיסקציה בעורק , אושפזתי לטיפול מיידי ליומיים, ומאז אני מטופל באספירין 100 מ"ג ובפלאוויקס 75 מ"ג . כל יום אני נוטל כדורים אלו בשמונה בבוקר עם עוגיות. מאז המקרה לא צמתי בתעניות , מלבד יז תמוז האחרון שבו צמתי מאוכל אבל שתיתי מים וסבלתי מצרבות בבטן כי האספירין חייב להלקח יחד עם אוכל , אני לא רוצה ליגרום נזק לגוף , מה עלי לעשות בתשעה באב הקרוב ? האם לצום לגמרי ? האם לצום חלקי? מה אעשה עם הכדורים?

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ח תמוז תש"פ 8:49

לשואל שלום וברכה.

נטיית הלב שלי היא לומר לך שאתה פטור מן הצום, אולם הדבר הכי טוב שתתייעץ עם הרופא שלך בשאלה לפי מצבך מה צריך ומה לא, ועם תשובתו תשאל שוב את שאלתך.

בברכת רפואה שלמה

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה