בעיה גנטית

השאלה: שלום, שבוע טוב. לפני שנה וקצת עברתי הריון כימי ולאחר 3 חודשים עברתי הפלה בשל הפסקת דופק שלאחר מכן הגיעו גם תשובות הסקר הגנטי שגילי שחסר לי כרומוזום איקס שגורם גם בין היתר לירידה ברזרבה השחלתית ולכן המליצו לי לעבור טיפולי פוריות ולברור עוברים בשל סיכון של 50%. לצערי אחרי שני סבבים של זריקות וכאב הגוף לא הגיב ושיגעו לי את האיזון ההורמונלי כך שבשנה הזו גם בין ההפלות לא קיבלתי עד שלקחתי גלולות כל פעם. לפני חודש הרופאה החליטה לתת לי שוב גלולות וסטרואידים כדי שאקבל ווסת ואכן קיבלתי ווסת וסיימתי לפני שבוע וחצי ולכן התחלתי לקיים יחסים (באופן טבעי כדי לנסות ולקוות לטוב ולעובר בריא) ודווקא עכשיו בימים הפוריים שלי החלו לי מאתמול דימומים מוזרים, בהתחלה ממש טיפה רק בניגוב ואז היום זה התחזק יותר, לא יורד לתחבושת, אך כן בשתן ובניגוד דם אדום ואני לא יודעת מאיפה הדימום הזה ואני כבר מתוסכלת ומיואשת שעד שהחלטתי להפסיק לפחד וכן לנסות באופן טבעי אז בימים הפוריים חזר לי דימום. בבקשה מה אני יכולה לעשות? מה מותר לי לעשות? אין לי ילדים עדיין ואני ממש רוצה להקים משפחה כבר במהרה ושנזכה שהילדים גם יהיו גנטית שלי וכמובן בריאים🙏 תודה

התשובה

מכון פוע"ה | י"ב כסלו תשפ"ג 12:48

שלום וברכה. השאלה שאת שואלת מורכבת והתשובה לה תלויה בפרטים שונים. כדי לתת מענה נכון ומדויק גם לשאלה הספציפית שנשאלה, וגם כדי שאפשר יהיה לסייע בכל המכלול של הפוריות והשאלות הגנטיות, כדי שתזכו בע"ה לפרי בטן שלם ובריא, הייתי ממליץ מאוד ליצור קשר טלפוני עם מכון פוע"ה 02-6515050 בשעות המענה 9-18, ולשוחח עם אחד הרבנים היועצים.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה