אמונה ומחשבה

השאלה: שלום כבוד הרב. יש את המשפט: "האמונה מתחילה במקום שבו המחשבה נפסקת"- במקום שאני לא מביו את ה שם מתחיל האמונה. אני למעשה עובד את ה ללא הבנה של המעשים, בתמימות. אך יש עניין לחקור את המצוות, לבסס את האמונה. הדרגה הכי גבוהה היא חקירה. אז זה לא סתירה בינהם?!

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ו ניסן תשפ"ב 11:51

ב"ה

שלום וברכה

העיקרון המהותי של דברים אלו הוא לא לתלות את עבודת ה' רק בהבנה שלך, ואם לא תבין- לא תעשה.

אנחנו מקיימים את המצוות כי כך צייוה אותנו הקב"ה, וכך אנו מאמינים, וזה העיקרון של האמונה מתחילה במקום שבו המחשבה נפסקת, כי האמונה לא תלויה במחשבה, המחשבה לא קובעת אותה ולא מגדירה אותה, אלא כי היא קיימת מצד מהותה.

אך כמדרגה נוספת, מאוד חשוב להבין את העומק של הדברים, מהי מטרתם ומהי מידת השפעתם על הנפש, ואיך נעשה את הדברים באופן שישפיע טוב יותר על נפשו ומהותו של האדם, בשביל זה צריך ללמוד ולהעמיק.

בברכה

דוד