ברכה על חטיף בייגלה

השאלה:

בס"ד - שלום לרב, אם שייך שיעור קביעות סעודה בביגלה (חטיף)הקטנים (לא בייגל) ? לכאורה הוא נקסס אך באם העיסה דלילה ואין עליה תואר לחם גם באכילה של 216 גר' תוך 7.5 דקות לא יברך המוציא וברה"מ. מה מציאות הייצור של חטיפי הביגלה ומה ברכתה האחרונה בכה"ג ?

התשובה

מכון כושרות | י"א ניסן תשפ"ב 9:56

שלום וברכה

ביגלה איננו מבלילה רכה אלא מבצק עבה, ולכן ברכתו מזונות ועל המחיה, אבל לפי הדעות הסוברות שאפשר לקבוע סעודה גם על מינים שלא רגילים לקבוע עליהם סעודה - גם על ביגלה אפשר.

מנגד יש הסוברים שקביעת סעודה אפשרית רק על מינים שמצוי שקובעים עליהם סעודה, מה שבוודאי אינו נכון בחטיף ביגלה.

בברכה

יצחק דביר