ברכות קריאת שמע של ערבית לאחר שמונה עשרה

השאלה: שלום הרב. במידה והתחלתי את תפילת ערבית בקריאת שמע יחד עם הציבור ולא קראתי את ברכות ק"ש שלפני כן. ניתן להשלימם אחר התפילה?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"א שבט תשפ"ב 14:11

ב"ה

שלום וברכה

בתשובה לשאלתך, הדבר אפשרי כפי שפסק השו"ע או"ח סי' רלו סעי' ג; וכתבו הפוסקים שעדיף לומר זאת לאחר סיום התפילה עם כל הקדישים כולל "ברכו" שבסיום התפילה.

ואז תוכל לומר את שתי הברכות שלפני קריאת שמע שהם: "מעריב ערבים" ו"אוהב את עמו ישראל" קריאת שמע, ווכן שתי הברכות שלאחריה "גאל ישראל" ו"שומר את עמו ישראל לעד".

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב