ברכת המזון ומודים דרבנן

השאלה: בס"ד

שלום,
בחזרת הש"צ אומרים מודים רגיל או מודים דרבנן?

ובברכת המזון,
1. אם אני אוכלת במקום שבו אין שולחן והוא גם לא בית, כלומר הוא לא מקום סגור, עדיין לברך את הברכה "..ברכה מרובה בבית הזה ועל שולחן זה שאכלנו עליו."?
2. אם אני אוכלת במקום ציבורי, מה לברך בברכה "הרחמן הוא יברך את בעל הבית הזה ואת בעלת הבית הזה.."? אין בעלים לבתים האלו..
3. דבר אחרון, אם אין גם בעל בית וגם בעלת בית אלא יש רק אחד, נומר, סבתא שלי שתזכה לחיים ארוכים וטובים גרה לבד כבר עשרים ומשהו שנה מאז שסבי נפטר. מה הטעם לברך "הרחמן יברך את בעל הבית הזה.."?

תודה רבה מראש!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:46:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מודים דרבנן.
2. לא אומרים.
3. לא אומרים.
4. תברכי את הסבתא בלא תוספות, אלא א"כ יש עוד סועדים, יש לברכם.
כל אלו סוגי ברכות שרגילים לומר אבל אם אינם אין לאמרם, כיוון שדובר שקרים הוא גרוע יותר, אלא א"כ אפשר לתאם את הדברים.