כיצד ניתן להעריך את כמות הגרם במאכל?

השאלה: כבוד הרב שלום,

לעיתים קרובות אני אוכל מאפה כלשהו שברכתו הראשונה "מזונות" וברכתו האחרונה "מעין השלוש", ואני לא בטוח אם אכלתי מעבר ל 27 גרם או פחות, לפעמים מהספק אני לא מברך ברכה אחרונה,
ולפעמים אני פשוט אוכל יותר כדי שאצטרך לברך בוודאות.

השאלה איך אני אמור לדעת כמה גרם יש במאכל כלשהו? כנ"ל לגבי מאכלים שברכתם האחרונה "בורא נפשות".

אני לא יודע כמה כל דבר שוקל, אני מחפש באינטרנט ולא מוצא מה הכמויות במאכלים, אין איזו טבלה? למשל על קרואסון קטן אחד, בורקס גבינה סטנדרטי אחד וכו´...

תודה רבה!
אדיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:43:03 PM
בס"ד
שלום רב

עדיף לבדווק לפי נפח 27 סמ"ק. 3 על 3 על 3 סמ"ק. זהקל לבדיקה.

חנוכה שמח
יהודה לוי עמיחי