מה מברכים?

השאלה: אני חוזרת בתשובה, שאלתי שאלה על גזל ועדיין לא קיבלתי תשובה מקווה שעל זו אקבל תשובה במהרה(תודה)

לדוגמא אם אני אוכלת אורז+תפוח אדמה אפויים + שניצל,אני מברכת על כל מאכל בנפרד? או מברכת "שהכל על הכל? אני לא מרבה לאכול לחם בארוחות איזו ברכה לברך על ארוחה ללא לחם? עד מתי לברך.? ומה זה מיים אחרונים?

תודה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:39:23 PM
בס"ד

שלום וברכה

עדיף לברךתחילה על האורז המבושל מזונות. לאחר מכן אדמה. לאחרמכן שהכל על השניצל. כל כאשר כל מאכל ניכר ועומד בפני עצמו.

בברכת התורה והאץ
יהודה הלוי עמיחין