שעורה

השאלה:

מה הגודל של השעורה הטבעית ומה גודל השעורה לאחר שעושים ממנה גריסים או גריסי פנינה בהקשר להלכות ברכות שצריך שהחיטה תחלק ותחסר שכאשר מתבשלת מברכים עליה מזונות?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ב שבט תשע"ז 11:24

ב"ה

גודלה של השעורה הטבעית לפני עיבודה הוא כדלהלן (גודל ממוצע): משקל: כ 0.041 גרם לזרע, אורך 10 מ"מ (ו ס"מ), רוחב 2.5 מ"מ, נפח 26 סמ"ק. יש לציין כי קיים הבדל בין זני שעורים שונים, וניתן למצוא קטנים יותר או גדולים יותר, אך זה השיעור הממוצע.

לגבי גריסי פנינה קשה לתת מידע מדויק מכיוון שהדבר תלוי באופן העיבוד של השעורים, על פי רוב לא מדובר בקילוף משמעותי.

בברכה

דוד