שקד מתוק ושקד מר

השאלה:

האם שקדים ירוקים הנמכרים כיום בשוק,גדלים מעצים שראויים להוציא שקד רגיל ומתוק. וא"כ ברכתם תהיה שהכל (שו"ע או"ח רד סעיף א) או שהם עצים שאינם יכולים לגדל שקדים מתוקים וברכות השקדים תהיה בורא פרי העץ (שם סימן רב סעיף ה). או שכיום השתנתה המציאות?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט חשון תשע"ט 11:29

ב"ה

שלום וברכה

השקד שנמכר בשווקים באופן מסחרי הוא שקד מתוק, השקד המר משמש כיום ברובם המכריע של המקרים ככנה לשקד המתוק, ולתעשייה כחומר גלם למרציפן, הוא אינו משווק כפרי רגיל לאכילה. (יש בו גם כן רעילות מסויימת).

לכן השקד שאתה רוכש הוא שקד מתוק ויש לברך עליו בורא פרי העץ.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר