ברכת שהחיינו על אבוקו

השאלה: בעזרת ה' שלום וברכה ,האם על אבוקדו שניקנה היום בחניות של אוצר הארץ יש לברך ברכת שהחיינו?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ח' חשון תשפ"ב 9:20

שלום

 ראה טבלת ברכת שהחיינו בקישור הבא טבלה , וראה שם הערה  17, 18

1. בדרך כלל נראה שלא.

[17] אבוקדו מצוי בכמות קטנה בסוף הקיץ לעומת שאר השנה, אבל נראה שעדיין מצוי בשווקים המרכזיים. ובספק ברכת שהחיינו נהגו להחמיר (פרי מגדים רכה, א"א סק"ט; ברכי יוסף תרמג סק"א; יחו"ד א, סט. אולם דעת הב"ח שגבי ברכת שהחיינו אין אומרים ספק ברכות להקל (או"ח, כט) והביאו בצי"א יג, כ) וראה חת"ס או"ח נה.  ועיין בפס"ת (רכה, יא) שהביא שיש שאומרים שאין לברך עליו "שהחיינו" הואיל ונאכל כטפילה.

2. על הפרי החדש בעץ או כשיודע שהגיע לשוק פרי חדש, יכול לברך

[18] ע"פ הנחיית הרב יהודה הלוי עמיחי. ראה משנ"ב רכה, ס"ק יח; אג"מ ח"ג או"ח סימן לד. ויש חולקים: פסקי תשובות, רכה' יז; וזאת הברכה פרק יח (עמ' 161); פניני הלכה ברכות ההודאה והשמחה, טו; כדמשמע מכה"ח רכה, ס"ק מז ובא"ח ראה אות י.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי