האם יש לברך על טעימת יין אם אני פולטו ולא בולע כפי הנהוג בקרב ייננים?

השאלה:

שלום, האם יש לברך על טעימת יין אם אני פולטו ולא בולע כפי הנהוג בקרב ייננים? תודה..

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה אדר ב תשפ"ב 13:55

שלום

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רי סעיף ב
הטועם  את התבשיל אינו צריך לברך עד רביעית, ואפילו אם הוא בולעו; וי"א שאם הוא בולעו  טעון ברכה, ולא פטרו את הטועם אלא כשחוזר ופולט ואז אפילו על הרבה אינו צריך ברכה. הגה: וספק ברכות להקל.

וכתב המשנה ברורה סימן רי ס"ק יט
וספק ברכות להקל -
היינו באפילו אם הוא בולע לא יברך כיון שאין כונתו לאכילה וכסברא הראשונה. והנה המ"א חולק על השו"ע והרמ"א וס"ל דבבולע לכו"ע חייב לברך [לו] אבל כמה אחרונים החליטו עם פסק הרמ"א דהוא ספק ברכה ולא יברך ולכתחלה טוב ליזהר הרוצה לבלוע שיתכוין ליהנות ממנו בתורת אכילה ויברך עליו [ח"א]:

 לאור זאת הלכה למעשה כאשר אינך בולע לכו"ע אין לברך.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי