הוצאת אדם מבית כנסת כשלא עטה מסיכה

השאלה: האם מותר להוציא אדם שהתחיל תפילת עמידה מחוץ לבית הכנסת בגלל שאינו שם מסיכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד תמוז תשפ"א 22:44

בס"ד

שלום וברכה

תחילה על בית הכנסת לתלות שלטים גדולים כיצד נוהגים בבית כנסת זה בתקופה זו, מכיוון שכעת יש בתי כנסיות שונים וכל אחד יש לו מנהג אחר, ובייחוד שהמדינה לא אוכפת את חובת המסכה בחללים סגורים, דבר המעיד שאין ברצונם לחייב בצורה מוחלטת עטיית מסכה. על כן על גבאי בית הכנסת להודיע כיצד מתנהגים במקום זה, כפי שיש שלטים רכב החונה כאן יגרר וכדומה. אם בית הכנסת הודיע שהוא מקפיד על התנהגות מסוימת על כל המתפללים בבית כנסת זה להתנהג על פי הכללים של המקום, וביד הגבאים גם לנקוט בצעדים מסוימים על מנת לשמור על כללי המקום. ואפילו להוציא אדם תוך כדי תפילת עמידה.