חזן

השאלה: שלום כבוד הרב, יש לי אח בן 65 שיש לו אספרגר. אחי מוכשר מאוד בשירה והיה שליח ציבור 20 שנה בחגים. דוד שלנו היה גבאי בית הכנסת שבו הוא היה שליח ציבור. מרגע שנפטר הדוד הפסיקו להעסיק אותו בחגים. מזה 10 שנים הנני מחפשת בכל שנה בית כנסת שיוכל להעסיק את אחי. בשל האספרגר אחי מתקשה למצוא בעצמו בית כנסת חדש ומכיוון שהנני חילונית אין לי קשר לתחום. אבל, מבחינתי זוהי מצווה גדולה מאוד שציוו אותי הורי שאדאג לאחי לאחר מותם. אשמח לעזרתך במציאת בית כנסת אשכנזי בו יוכל אחי להמשיך ולבטא את עצמו בתחום שבו הוא מצטיין, תחום השירה והחזנות.

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' אלול תשפ"ב 11:23

ב"ה

שלום וברכה

ישר כח על הדאגה לאחיך, אני חושב שהפתרון המתאים ביותר הוא לפנות למועצה הדתית במקום מגוריכם, הם יוכלו להפנות אתכם לקהילה שזקוקה לחזן.

בהצלחה

דוד