מחשבות על קיום מצוות

השאלה:

שלום כבוד הרב האם הירהורים ומחשבות שהם יוצאות נגד מצוות שאני עושה כלומר אתה עושה מצווה והרהור או מחשבה אומרים לא עשיתי נכון או החסרתה משהו או שנתת צדקה והרהורים והמחשבות אומרות למה נתת השאלה אמיתית היא : ההירהורים והמחשבות יכולות לבטל את המצוות שעשיתי?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ה אדר ב תשפ"ב 22:25

ב"ה

שלום וברכה

הכלל ביחס לביטול מצווה הוא רק בתנאי שהאדם "ישב ויסירם מליבו" כדברי המשנה באבות ג, ח, כלומר במקרה והאדם בא ומתחרט באופן אקטיבי על מה שהוא למד או עשה, אזי הדבר נחשב כעבירה, אך אם הוא שכח מתורתו או שלחלופין הוא בוודאי רוצה את המצווה, אך אינו בטוח שהוא עשה אותה כראוי, הכוונה שלו בוודאי היא להתקרב! לעשות את המצווה יותר טוב! ולכן בוודאי שאין כאן כל יכולת לבטל את המצווה, אלא אדרבא, מדובר בהשתוקקות לקיים את דבר ה', ולכן הסר דאגה מליבך, כל רצון התקרבות הוא נכון וחשוב, ואין לחשוש מכך.

בהצלחה רבה

דוד