תפילה על מאור עיניים

השאלה:

שלום רב לכבוד הרב ברצוני לשאול האם אפשר להתפלל על החזרת מאור עיניים שהראיה תחזור מפני שאיבדתי מראיתי עין אחת לא רואה בכלל הראיה בה אפסית נקראת עין עצלה ברפואה ועין שניה כבדת ראיה עם מספר גבוהה מאוד. קשה לי לתפקד ואני מוגבלת. ויש לי מחלה בעיניים בשם קרטוקונוס. האם אפשר להתפלל שמאור עיני יחזור אליי ושה מחלות יעברו או שאין טעם לתפילות וזה כמו קטוע רגליים יבקש שרגליו ישובו?דבר שני תוך כמה זמן תפילות נענות ומתגשמות אני כבר חצי שנה מתפללת ועדיין אין שיפור

התשובה

הרב דוד אייגנר | ב' סיון תשע"ט 10:30

ב"ה

שלום וברכה

ראשית, שהקב"ה ישלח לך רפואה שלימה ושמאור עינייך יחזור אלייך.

ככלל, חז"ל למדו אותנו את הכלל ש"אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים", כלומר, גם בזמנים בהם שנראה שהכל לכאורה אבוד תמיד יש סיכוי מסוים להצלה ולרפואה שלימה. לכן יש תמיד מקום לתפילה, אך עם זאת לצערנו לא תמיד התפילות מתקבלות ונענו, אך לתפילה עצמה יש מקום.

יחד עם זאת פעמים רבות הדרך להצלה עוברת גם בדרכים הרפואיות המקובלות, וזה חלק מעובדת היותנו בעולם הזה, שבו הקב"ה נותן רשות לרופא לרפא והם ימצאו את הדרכים לתת את המענה שהקב"ה שולח בעולם.

רפואה שלימה

דוד