תפילין

השאלה: שלום כבוד הרב, צריך שכל התפילין של ראש יהיו במקום גדילת השערות בקדמת הראש? או בסדר שקצת מהתפילין של ראש יורדות מעבר לשערות ? וצריך שהתפילין יהיו על המקום שגודלות השערות או שאפשר שיהיו גם על שער שגולש קצת מעבר כמו פוני ? ומה אם אדם שנשרו שערותיו, איפה ידע להניח בראש את התפילין? את הקשר של תפילין של ראש שבאחורי הראש מניחים על הגומא( למי שיש) או מעליה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז אלול תשפ"ב 12:00

בס"ד

שלום וברכה

התפילין צריך שהקצה הקרוב לעינים יהיה בשורה שבה גדל השער, ואין להניח מתחת למקום הגידול של השער אפילו חלק קטן של התפילין, הרי זה כמי שהניח תפילין בקופסא. גם מי שנשרו שערותיו יניח היכן שהיו לו שערות.

בראש יהיה הקשר תחילתו בגומא ועיקרו מעל הגומא.

כתיבה וחתימה טובה