ברית מילה

השאלה: ברצוני לברר דבר מה שמאוד מטרידה אותי.
בעוד מספר חודשים אישתי צריכה ללדת בעזרת השם בן זכר.
אני יהודי ואישתי לא והייתי מעוניין לברר באם ניתן לעשות ברית מילה לבן שיוולד בקרוב בעזרת השם כי שניינו מאוד מעוניינים בכך.
הדבר חשוב לי וחשוב גם לאישתי.
אנחנו יודעים כי הטקס לא יכול ליהיות טקס רגיל אבל בכל זאת אנחנו מאוד מעוניים לעשות ברית מילה והיינו מאוד מעוניינים לדעת כיצד ניתן לעשות זאת ולמי צריך לפנות.
מספר אנשים אמרו לנו כי ניתן לעשות זאת בבית החולים בו תלד אישתי בעזרת השם אך היינו רוצים לברר אם ניתן לעשות זאת באולם ובטקס?
תודה מראש עידן
לציין כי השאלה הזאת נשאלה כבר אך לא קיבלתי עליה תשובה עדיין ולא ראיתי שהיא מפורסמת באתר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 11:49:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

על פי ההלכה אין מלים בת של מי שאינה יהודית, לפעמים מקילים כאשר האשה בתהליך גיור, וגם זה בתנאים מסוימים. יש עוד מקרים שמקילים במילה כזאת, אולם אלו מקרים מיוחדים.