גיור

השאלה: שלום
אני בן 28, נולדתי בארץ. שאלתי קצת מסובכת
סבי ז´´ל שהיה ניצול שואה התחתן עם סבתי ז´´ל ( אם אימי)לאחר השואה, כיום לא ברור לנו אם סבתי עברה גיור כהלכה או שלא,מכיוון שהמצב באירופה לאחר השואה היה מסובך מאוד, וכיום שניהם נפטרו ואין את מי לשאול. אימי גדלה כיהודיה, עלתה לארץ והתחתנה עם אבי. אימי גדלה בבית דתי, וטבלה במקווה לפני חתונתה עם אבי. שאלתי היא האם אני יהודי או שעליי לעבור גיור או גיור לחומרא מכיוון שלא ודאי שסבתי אכן התגיירה כהלכה. אני גדלתי כיהודי- ברית מילה, בר מצווה וכולי
אודה לכם אם תענו לי במהרה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:05:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איני יודע את פרטי המקרה וכל המשמעויות שלו, בכל אופן לפי דברך אתה אדם דתי שומר מצוות, ועל כן אפילו אם תצטרך לעבור גיור לחומרא זהו לא הליך מסובך לאדם שבתוך הענינים. אבל לפני שמחליטים החלטה כזאת כדי להתייעץ אם מערך הגיור כנפי נשרים 7 גבעת שאול ת.ד. 34090 טל. 025311333, הם יכולים לשלוח אותך לברור יהדות, ורק לאחר מכן להחליט החלטות נוספות.