גיור גויה

השאלה: שלום לך כבוד הרב
אני בחור כבן 28 שנים החי כבר מספר שנים באירופה. לפני כשנה התחלתי לצאת עם בחורה גויה אשר פגשתי, אנו חיים יחד כבר כימעט שנה
עוד בתחילת הקשר הבהרתי לה שכדי להיות יחד יהיה עליה להתגיר, חברתי היום רוצה להתחיל בהליך הגיור יש לציין שהיא לומדת עברית ושולחן ארוך בשעות הפנאי כוד לפני שהתחילה בגיור
והיא מתלווה אלי לבית הכנסת המקומי
כמו חן שומרת כשרות במאכלים
היא מיסתקרנת מאוד לגבי הדת ומינהגי העם היהודי ורוצה לילמוד על הדת
אך משפחתה אשר אנני מכיר החיים בדרום אמריקה הם נוצרים דיי הדוקים
ואפילו אביה משמיע בדיחות בגנאי היהודים וממליץ לה לא לעבור את תהליך הגיור בסיבה שהיהודים סבלו כל השנים ואולי יגיע יום שהיא תיסבול מעצם היותה יהודיה
רציתי לדעת האם ילדינו לעתיד לבוא יוכלו להיות מושפעים ממשפחתה ודתם יש לציין שהיא ומשפחתה ממש קרובים
וגם לדעת את דעתכם האם הדבר כדאי למרות אהבה ואם יש סיכון בחתונה עם מתגירת
הדבר שאני חושש יותר זה מהשפעת מישפחת ובילוי בחגי נוצרים אם משפחתה וכמובן דירדור למינעגי גוים
הייתי ממש מאריך את תשובתכם הכנה והמהירה
ויש לציין שאנני מוכן לעשות שום דבר שיכול ליפגוע בדתי או בדת ילדיי לעתיד לבוא
בתודה רבה
דוד

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:05:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ראיתי את דברך, והשאלה העומדת בפניך היא עד כמה חברתך אמנם משוכנעת בתהליך הכניסה לעם ישראל, האם היא מוכנה להתנתק באופן מלא מהדת הקודמת, או שהיא רוצה לרצותך ומאהבתה אותך היא מתכוונת להתגייר.
אם אמנם המהלך הוא פנימי ואמיתי והיא מוכנה להתנתק מהעבר ברור שלא יהיה קשר של חגים נוצרים וכדו´ אלא אפשר שחברתך תיסע לבקרם ולסעדם, אבל בודאי לא חגים ובלויים ארוכים משותפים.
לכן אם המניעים אמיתיים ואמנם היא רוצה לעזוב את עמה ואת אלוהיה, ולהכנס באופן מוחלט ליהדות אין חסרון אבל אם תרצה עוד לשמור קשר כל שהוא להיסטוריה שלה אין הרבה סיכוי שזרעך ימשיך בדרך היהדות.
על כן השאלה היא בפניך, והחלטתך צריכה להיות רצינית ואחראית.