גיור

השאלה: פורסם בשם הרב עובדיה יוסף ושמעו גם מהרב אלי ישי שהמצביעים למפלגת הבית היהודי אינם יהודים

בדעתי להצביע לבית היהודי האם עלי לעבור גיור מייד אחרי הבחירות
אם אשתי כמוני מה המשמעות ההלכתית לגבי צאצאנו

נראה לי שזו שאלה שנוגעת לרבים וטובים לכן אשמח מאד אם תנתן תשובה פומבית לשאלה ומה שיותר מהר

בברכה
בוכניק ימוס

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/28/2013 11:43:58 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

כולנו יהודים, ואפילו יהודי שחטא הוא יהודי, כך שאין אפשרות להוציא אדם מכלל ישראל.

לגבי שאלתך על מפלגה מסוימת, אינני יכול לענות. אבל אוכל לכתוב את הכלל הבסיסי ועל פיו תחליט על דרכך:
הכלל הוא: כל מי שפועל לטובת עם ישראל, בארץ ישראל על פי תורת ישראל, הוא יבוא ויטול שכרו, ואותו ראוי לחזק. צריך
לבדוק מי מחזק את עם ישראל בכל שדרותיו (כולל צבא, חקלאות, מדע, עולים חדשים, גיור וכד´) ומי מרחיק? מי עוזר לארץ ישראל ומי הסגיר קרקעות בארץ ישראל? מי עוזר לבני תורה ומי לא?

אם תנהג לפי כלל זה יהיה טוב לך ולביתך.