בית בד במנזר

השאלה:

אהלן, שאלה לשנה הבאה אך רלוונטי. השנה מסקתי זיתים ומתכנן גם שנה הבאה. בית הבד הכי קרוב לאזורי (בית שמש) נמצא במנזר לטרון, לפי מה שהבנתי הוא בשטח המנזר אך לא בתוך המנזר עצמו, ובנוסף השטח חכור לבעלי בית ערבים נוצרים שמפעילים את בית הבד. האם מותר ללכת לשם לשם עצירת השמן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג כסלו תשפ"א 0:05

בס"ד

שלום וברכה

אין איסור להכנס לחצר כנסיה וכדו', מכיוון שעצם הכניסה איננה מהנה את העבודה זרה, לכן מותר להכנס לגנים בהאים (חיפה) שאין איסור בעצם כניסה, אלא א"כ הם מעבירים כסף לחזוק העבודה זרה שלהם, במקרה כזה הדבר אסור (עיין שו"ע יו"ד סי' קמג). לכן אם זו שכירות עקיפה דהיינו יש בעלי בית ערבים נוצרים שהם שוכרים את המקום והם מקבלים את הכסף אפשר להשתמש בו.

אמנם עדיין יש לעיין שאם יש מראית עין שאנשים יראי שמים נכנס לתחומי מנזר מן הראוי לא להכנס לשם כלל.