הכשר מאכלים במדינות ערב, תרו"מ למנוי בבית האוצר

השאלה:

שתי שאלות בבקשה 1.בנושא כשרות מזון במדינות מוסלמיות האם ניתן לאכול לחם גם ללא סימן הבשר אותה שאלה לגבי חלב וחמאה 2.בנושא מעשרות אם אני משלם למכון את הסכום הנדרש נידמה לי 80 שח האם אני פטור מהפרשת מעשרות כל השנה גם על פירות שאני או בני המשפחה קוטפים מהגינה שלי.. תןדה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ח' כסלו תשפ"א 10:40

1. מלכתחילה יש להקפיד שלא לאכול פת נכרים עי' שו"ע יו"ד סי' קיב.

2. אינך פטור מתרו"מ, אלא אתה חייב לקבוע להם מקום או לפריש מהם. אתה פטור מתשלום לכהן לוי ועני.