ימי מחלה

השאלה:

שלום וברכה. האם לאישה בהריון, שעברה את תאריך הלידה המשוער, מותר לקחת ימי מחלה עד שתלד? הרופא נותן בקלות ימי מחלה, למרות שהאישה לא חולה, אלא רק עייפה וכבדה וחוששת להגיע ללידה מותשת. ימי המחלה נועדו לאפשר לה לנוח כמה שיותר עד הלידה, ולא להשקיע אנרגיה בעבודה מחוץ לבית. תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט"ו כסלו תשפ"א 14:25

צריך להיוועץ ברופא האם הוא מחשיב זאת כמחלה או לא. אם לא - זהו שקר. ניתן לקחת ימי חופשה, או אולי להתחיל את חופשת הלידה לפני הלידה.