יציאה מדירה שכורה

השאלה: שלום. לפני מספר שנים הייתה דירה שההורים שלי רכשו עבורי ובהתחלה לא רציתי להיכנס לדירה שהם קנו לי , אז הם השכירו את הדירה עד שאני אסכים להיכנס לדירה ומכיוון שיש לי ילד עם אוטיזם עם הפרעות התנהגות שמפר את שלום הביית בגלל שהוא יושן בסלון מחוסר מקום, אז סוכם עם ההורים שלי שברגע שיגמר זמן החוזה של ההורים שלי עם השוכרים שהם משכירים להם את הבית שהם רכשו עבורי אז אני יעבור לגור בביית זה ואז יהיה חדר נפרד לבן שלי עם האוטיזם ואז ניראה שיהיה שלום בביית. השוכרים את הביית שההורים שלי משכירים להם קיבלו הודעות רבות גם מההורים שלי וגם ממני מלפני חצי שנה שלכל המאוחר בתום החוזה עליהם לפנות את הדירה, אך מכיוון שהם היו רגילים לתנאי מגורים פחות טובים והיו רגילים שכל שנתיים מוצאים אותם מדירה שכורה אחרת ומכיוון שאמא שלי לא דרשה מהם שיהיו להם ערבים במקרה שאינם משלמים ובמקומות אחרים מבקשים שיהיו להם ערבים ובגלל שהם לא מוצאים תנאי מגורים וגודל דירה כמו שההורים שלי נתנו להם במשך השנתיים האחרונות, אז הם מסרבים לפנות את הדירה וטוענים שהם לא חייבים לפנות אותה וטוענים שהם לא מצאו דירה וביום שני הבא ב- ח' בשבט (26 באוקטובר 2020 למניינם) אמור להגיע איש שיפוצים שעסוק רוב הזמן שנקבע איתו לפני מספר חודשים על ידי הוריי שיגיע לשפץ בתאריך זה והשוכרים עודכנו וידעו מכל זה ומסרבים להתפנות.הבן שלי עם האוטיזם שאין לו משמעות לשום דבר בחיים סופר במשך תקופה ארוכה את הימים עד לכניסה לדירה זאת. אני צריך שהם ידעו שעל פי דין תורה הם מחוייבים לעזוב שאם לא לדעתי הם עוברים על גזל ועל "לא תחמוד" בבקשה אם אפשר לענות תשובה שאוכל להראות לשוכרים שאמורים לפנות את הדירה בעוד יומיים. תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' חשון תשפ"א 13:01

בס"ד

שלום וברכה

מי שנקבע זמן שצריך לצאת עליו לצאת, כמבואר בשו"ע (שיב, ח):

אם שכרו לזמן קצוב, כיון שכלה הזמן יכול להוציאו מיד, אפילו כלה הזמן באמצע ימות הגשמים.

המאירי הוסיף:

ואף זה נתרשל ולא הוציאו מוציאו אף בעובי הקור והקרח הנורא.

ברור שיש להוציא אדם שלא יצא בזמן על ידי בית דין ופסיקת הוצאות כפי החלטת בית הדין.