מטבעות של פדיון הבן

השאלה: לטובת פדיון הבן ביום ו' - הושענא רבה לכהן יש 5 מטבעות תקניות לפדיון. כדי שאקנה ממנו בערך אמיתי (בל"נ) כמה אמורים לשלם לו ? בהנחה שהכהן לא ירצה, האם הקנייה של המטבעות לאבי הבן, עבור סכום סמלי תופסת להלכה ? יישר כח.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ט תשרי תשפ"א 8:11

א. מטבעות תקניות הן מטבעות ששווי כל מטבע הוא סלע כסף (כ-20 גרם), וכדי שיבואו ליד כהן חמישה סלעים כסף, ולא נצטרך לתת דבר בשווין ולאמוד אותו לפי מחיר הכסף בעולם יצקה החברה למטבעות את המטבעות הללו.

ב. המטבעות בזמן הפדיון צריכות להיות של האב, והוא מקנה אותם לכהן לגמרי.

ג. אם המטבעות שייכות לאדם שלישי. מקבלים את המטבעות ממנו במתנה, נותנים אותם לכהן בפדיון ואח"כ קונים אותם מן הכהן ומחזירים לאדם ממנו קבלו.

ד. כיון שהפדיון הוא מתנה לכהן, הכהן יכול לדרוש את מלוא שווי המטבעות שבימים אלה הוא כ-255 שקל.

ה. אם המטבעות שייכות לכהן הפודה, קונים ממנו את המטבעות ובזמן הפדיון נותנים לו את המטבעות.

ו. במקרה האחרון הכהן יכול לתת אותם במתנה ללא תמורה ויכול לבקש עד שוויין.