מנורת שבעת קנים

השאלה:

ב"ה שלום לכבוד הרב, אני לא אדם דתי ואני מאוד אוהב יודאיקה. ראיתי שבהרבה חנויות של תשמישי קדושה (כולל בתי חב"ד רבים) מוכרים מנורות שבעת קנים שלעיתים גם מצופות בזהב, האם מותר לקנות אחת כזו? כי חבר דתי אמר לי שיש איסור להחזיק מנורת שבעת קנים בימינו. לדעתי, אם אקנה אחת, זה יזכיר לי כל יום את בית המקדש והעובדה שאנחנו צריכים להשתדל להביא את המשיח, אבל אני בטוח שכבוד הרבנים מבינים יותר טוב את המצב. תודה וחג שמח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' תשרי תשפ"א 10:38

בסד

שלום וברכה

התורה אוסרת לעשות כדמות כלי המקדש כדי לשמור על מעמד קדושת כלי המקדש שלא עושים אותם לבית הפרטי. דין זה נפסק בשולחן ערוך סימן קמא סעי ח שאוסר עשיית מנורת שבעת קנים. היו שהתירו להשהות מנורה כזאת בבית, אבל רוב הפוסקים אסרו. היה מעשה בירושלים העתיקה שעשו מנורה כזאת והחיד"א אסר להשהות בבית כנסת עד שיוסיפו או יפחיתו קנה.

אם מאד רוצים דוקא שבעת קנים, אפשר להשהות מנורה של עץ או פלסטיק שזה חומר שלא עושים ממנו מנורה במקדש.

יהי רצון שיבנה המקדש במהרה ונראה מנורה ביופיה

מועדים לשמחה