נסיעת בני משפחה ברכב חברה

השאלה:

שלום, שאלתי פעם שעברה על רכב חברה האם מותר לבני המשפחה להשתמש בו (בהנחה שאין אפשרות לשאול את החברה) ונענתי  שאם הם מבוטחים על הרכב מותר, השאלה שלי כעת היא:

1.  האם יש גבול לנסיעה? האם אפשר ליסוע חופשי לאילת או שיש לחסוך ככל האפשר? יש גדר?

2. החברה מספקת גם נסיעות על כביש שש לעבודה בלבד, והיה צריך להצהיר כמה מתוך הנסיעות שלך על כביש שש זה לעבודה, ונאמר לחברה שאחוז קטן מהנסיעות זה בשימוש שלנו באופן פרטי, האם יש מצידי לחסוך כעת על הנסיעה בכביש שש? ובנסיעות משפחתיות? (אני לא יודע כמה חתמנו שאנחנו נוסעים, ולכן אין לי איך לחשב כמה מותר לי)

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט"ז כסלו תשפ"א 18:21

לכל חברה הסכם עם עובדיה והסכם שונה בין העובדים לכן איני יכול לתת תשובה לשאלותיך עליך להיועץ עם החברה או עם חבר המקבל רכב מהחברה באותם תנאים. ולנהוג לפי זה.