נסיעת בני משפחה ברכב חברה

השאלה:

שלום, לאבא שלי יש רכב חברה, שבו הוא מקבל דלקן ונסיעות חינם בכביש שש, האם מותר לי ליסוע על הרכב? (פשוט שכך דרך העולם, השאלה מה דעת ההלכה על זה) אבא שלי לא מעוניין לשאול את החברה כי נראה לו שפשוט שמותר...

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ג' כסלו תשפ"א 10:28

א. סביר להניח שהמקובל בתשובה לשאלתך היא כפי מחשבת אביך.

ב. אבל לדעתי צריך לבדוק לגבי הביטוח מה קורה אם ח"ו אחד מבני המשפחה יהיה מעורב בתאונה, האם גם אז הביטוח מכסה את הקלקול ברכב. אם הביטוח מכסה סימן שהחברה 'מכסה' גם נסיעות של בני משפחה. אם לאו סימן שיש כאן העלמת עין של החברה משימוש בני המשפחה ברכב, אבל באמת אסור לבני המשפחה לנסוע ברכב החברה.

ג. לדוגמא, בצה"ל יש עשרות אלפי רכבים של תנאי שירות, אבל אין כיסוי ביטוחי לנסיעת בני משפחה על הרכב.