שם האדם

השאלה:

שלום. כאשר נולדתי בחרו לי שם מבלי עליה לתורה. וגם היה לי שם מקוצר. לפני מעל 30 שנים מאחר והשם לא היה ישראלי שנתי את השם גם רק במשרד הפנים. כל אחד קורא לי באחד מה שמות כולל השם המקוצר. כאשר אני מתפללת על ילדי אני לא מודעת מה נכון להגיד, ובנתיים אני אומרת בן ז'ילברט גליה. אשמח לעזרה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ו חשון תשפ"א 21:26

בס"ד

שלום וברכה

שם איננו מחייב עליה לתורה, אלא לצורך פרסום הדבר ברבים, אבל אפילו שם שניתן בסתר ויש רבים שיודעים אותו הוא שם האדם. השם המקוצר איננו שם אלא הוא כינוי, ואם את מפסיקה להשתמש בשם זה הוא יפסק, אלא א"כ עדיין ממשיכים לקרוא בו. לכן כל שם שהמכירים יודעים בו הרי שם האדם. ולך יש שני שמות.