האם צריך הנהג לסמן שיש לו סיבה לכך שאינו עוצר לטרמפיסטים?

השאלה:

האם אותו נהג שיש לו סיבה שלא לעצור צריך לסמן זאת לטרמפיסט?

התשובה

הרב ד"ר איתמר וורהפטיג |

גם כשהוא צודק בהימנעו מלעזור למחכה לו, אם יכול בלא מאמץ יתר להסביר צעדיו, רצוי שיעשה כן, כדי להסיר חשד שאינו נוהג כשורה. כך שנינו במשנה בשקלים[1] שהכהן הנכנס ללשכה שבה מונחים השקלים, צריך לנקוט צעדי מנע, כדי שלא יחשדו בו בגנבה של השקלים, וזאת על סמך הפסוק 'והייתם נקיים מה' ומישראל'.[2] עניין זה של הסרת חשד נזכר בכמה מקורות,[3] ואכמ''ל.

יש נהגים שמסמנים בידם שהם נוסעים למקום קרוב, שאין להם מקום וכיו''ב. יש לי חבר שכשהוא נוסע למקום קרוב הוא טורח להציג שלט המציין את היעד, ולעיתים אף צועק לטרמפיסטים לאן הוא נוסע.

[1].    שקלים פ"ג מ"ב.

[2].    במדבר לב, כב.

[3].    ראה פסחים יג ע"ב; שו''ע יו''ד סי' רנז סע' ב.