הסברי מושגים

השאלה:

שלום רב אני לומד את המשנה והגמרא ויוצא לי להיתקל בכל מיני מושגים ובכל מיני עניינים בסדר זרעים כמו לדוגמא גורן ומירוח הכרי ועוד דברים שקשורים לשדה ולעבודתה. אני חושב שזה בעיקר נובע מאי ידע על איך שזה נראה אז אשמח אם הרב יוכל להביא לי כתובת של אתר או ספר טוב אפילו כזה עם תמונות וגם בלי ואפילו שיהיה יקר כי נורא חשוב לי להבין את התורה בשלמותה. בתודה ינון

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ג אב תשע"ה 15:31

ב"ה

שלום וברכה

מצו"ב קישור ל'מסבירון של המכון' להסבר מושגים בסיסיים:

http://www.toraland.org.il/%D7%9E%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F/%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA.aspx

בנוסף יש גם ספרים כגון החקלאות בארץ ישראל בזמן המקרא, המשנה והתלמוד של פרופ' פליקס.