זיהוי תרנגול

השאלה:

שלום רב לגבי כשרות של תרנגולות יש לנו תרנגולות, שמי שקנה אותם קנה אותם מערבי, ומי שקנה אמר לנו שזה תרנגולות "בלאדיות", שהם מעורבות מכל מיני זנים ואי אפשר לדעת מאיזה. אני לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על זה ועל זה שמה שהערבי אמר לו נכון. אציין שיש אחת מהתרנגולות שהיא "היפראקטיבית", והיא כל הזמן מנסה לברוח וכו', אולי זאת תכונה של עוף דורס, אני לא יודע. גם יש כמה שינויים בין התרנגולות, כך שאולי לא כולם ממש אותו זן,כך שאולי זו סיבה לא לסמוך על זה שהן "בלאדיות". למשל: שינוי בצבע הנוצות, אם אני זוכר נכון אז גם חלק מהתרנגולות הצוואר שלהם מכוסה בנוצות/שערות, וחלק לא. נראה לי שהרגליים של כולן, לפחות של רובן, הם חומות. גם כשהיה איתן זכר הם לא דגרו על הביצים, ויכול להיות שחלק מהם לא מטילות. אני יכול לשלוח תמונות שלהם למייל של המכון שלהם, אם צריך. תרנגולות אלו כשרות? אם הם מה שקוראים "בלאדיות", הם כשרות? ואפשר לסמוך על זה ולהניח שאם הם אמרו שהם "בלאדיות" אז הם באמת כאלו? יש חלק מהשינויים שציינתי שאוסרים את התרנגולות באכילה במקרה הזה? (או שזה תלוי במסורת?). תודה רבה וחג שמח, אשוריה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' סיון תש"פ 11:12

בסד

שלום וברכה

נא לשלוח תמונות של כל השינויים שהוזכרו. כמו כן גם תמונות רגליים.

כמו אולי יש מגדל עופות שמכיר את הזן המדובר..