ישיבת הסדר או ישיבה גבוהה

השאלה: אני באמת חושב על זה הרבה על ההמשך האם ללכת ללכת לישיבה גבוהה ולהתקדם בתורה בעזרת האו לעשות הסדר ולתת שנה וחצי מהחיים לטובת הצבא והמדינה עכשיו יש דעה שאומרת כמו הרב עובדיה שאומר שאם אתה תלמד תורה אין לך מה לעשות בצבא אבל ישנם אחרים שאומרים שכן תעזוב את הכל לטובת השנה וחצי הזו מה עליי לעשות

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט ניסן תש"פ 20:53

ב"ה

שלום וברכה!

השאלה שאתה מתחבט בה היא שאלה מורכבת שתלויה רבות גם באדם עצמו, במקום שבו הוא נמצא. וצריך לזכור שבעיקרם של דברים העיקר הוא להשקיע את מירב הכוחות והמאמצים, לא ללכת למסלול זה או אחר כי הוא יותר קל או יותר נח אלא כי זו השליחות שלך וזו המטרה שלך.

לכל מסלול שתבחר יש חסרונות ויתרונות, ודאי שאידיאל הגדול ביותר הוא לימוד תורה והשקעת מלוא הכוחות והאנרגיה בקודש, יש כאלו שבנין התורה אצלם הוא מתוך לימוד ארוך טווח של שנים רבות ללא הפסקה בישיבה גבוהה, ויש כאלו שבנין התורה שלהם מגיע גם דרך שירות צבאי זה או אחר, או שמלכתחילה רואים את עצמם כעוסקים בחיי עולם הזה, במקצועות חופשיים אלו או אחרים, שלאלו מתאים יותר לשרת בישיבת הסדר.

כך שבעיקרם של דברים עליך לברר בתחילה היכן אתה חושב שאתה יכול לבנות את עצמך ולמצות את כוחותיך באופן הטוב ביותר ומשם תתקדם הלאה.

אני מציע שתפנה גם כן לאחד מהמחנכים שלך על מנת שתברר טוב יותר את הנושא על כל צדדיו.

בהצלחה

דוד