עץ לימון שלא נותן פירות

השאלה:

שאלתי לאגרונום מוטי שומרון

אני גר בתל-אביב לפני כ-4שנים שתלתי בגינת הבית עץ רימון. את העץ קניתי כשהיה עליו רימון אחד ומאז ועד לאחרונה העץ לא נתן פרי. לפעמים(לא כל שנה) העץ מוציא פריחה מעטה אולם היא נופלת בשלביה ההתחלתיים מה הסיבה לכך? והאם נתן יהיה לקבל פרי מהעץ או שמא צריך להחליפו בשתיל רימון אחר ואיזה כדאי לבחור?

תודה מראש על ההתיחסות

התשובה

אג' מוטי שומרון | תמוז תשע"ד

שלום וברכה !

האם העץ שתול בשמש או בצל ?

מוטי שומרון

תשובת השואל: העץ מקבל שמש מהשעה 10:00 עד לשעות אחרי הצהרים המאוחרות

תשובת האגרונום: נראה לי שיש להחליפו. מומלץ הזן וונדרפול. מוטי שומרון