הוצאת ציוד מהרכב

השאלה:

שכן דופק אצלי בדלת בשבת ומבקש את עזרתי בבדיקת בני ביתו, והציוד שלי ברכב. האם מותר לי להביא את הציוד הנדרש מהאוטו ולבדוק אותם? (עם כל ציוד המיגון הנדרש).

הקדמה

לאור שאלות רבות העולות מתוך רצון לשמור את קדושת השבת יחד עם מתן המענה הרפואי הנדרש – להלן קובץ תשובות שניתנו בימי מגפת הקורונה ב'מגן דוד אדום'. התשובות נערכו ונלקטו על ידי הרב יוסף בן שחר, מרכז ועדת ההלכה של מגן דוד אדום.

התשובה

הרב יוסף בן שחר |

מותר להוציא את הציוד מהרכב, וכמו שכתבת – להיות ממוגן כראוי. אם אתה חושב שיש סיכוי סביר לתרחיש כזה, תשקול אם להחזיק את הציוד בבית או ברכב, לפי נתוני המגורים שלך, מיקום הרכב והקריאות הצפויות.