משמרת במוקד מיון קורונה בשבת

השאלה:

האם ניתן לעשות בשבת משמרת במוקד קורונה (מענה טלפוני)?

הקדמה

לאור שאלות רבות העולות מתוך רצון לשמור את קדושת השבת יחד עם מתן המענה הרפואי הנדרש – להלן קובץ תשובות שניתנו בימי מגפת הקורונה ב'מגן דוד אדום'. התשובות נערכו ונלקטו על ידי הרב יוסף בן שחר, מרכז ועדת ההלכה של מגן דוד אדום.

התשובה

הרב יוסף בן שחר |

משמרת במוקד קורונה היא כמו משמרת במוקד 101 הרגיל – מותר, חובה וחיוני. כל מה שקשור להתנהלות הקריאות והתגובות – הכול צריך לזרום כרגיל, וכל קריאות החירום, קורונה או לא, צריכות לקבל מענה. אבל יש להיערך מראש כדי לעשות את הנדרש במספר מלאכות מועט ככל האפשר, מה שאפשר להכין מראש – להכין, ולעשות בשינוי כל מה שניתן (בלי לעכב את המענה הרפואי).