פיטורין בגין סירוב להתחסן

השאלה:

איש התחזוקה של בית הכנסת אינו מוכן להתחסן מפני קורונה. האם אנו יכולים לפטר אותו? לא נחתם בינינו חוזה, אך הוא עובד כמה שנים אצלנו, ואין לנו טענות על עבודתו.

התשובה

הרב אריאל בראלי |

ישנה מחלוקת כאשר אדם שכר פועל ולא קבע איתו את זמן ההעסקה, האם אפשר לפטר אותו בכל זמן נתון ולקחת פועל אחר, או שהכוונה הייתה לשכור אותו בקביעות עד שיסתיים הצורך בעבודה זו (ובתנאי שהוא עושה אותה כראוי).[1] במקרה זה, שהעובד אינו מוכן להתחסן, נראה כי לכו"ע יש זכות לגבאים להעדיף את טובת הציבור ולפטר אותו.

גם אם איש התחזוקה יטען שהוא מקפיד על שמירת מרחק ועטיית מסכה, עדיין יש לגבאים את הזכות לתת עדיפות לשלום הציבור ולהימנע מסיכונים מיותרים.[2]

[1].     שו"ת אגרות משה, חו"מ ח"א סי' עה.

[2].     הערת עורך: י"פ. ור' עוד במאמר הרב יעקב אריאל, 'חיוב שֶבֶת בהכנסת אנשים לבידוד, להלן בגיליון זה עמ' 51.