מה המשמעות של הכיתוב "עולי מצרים" בירקות אוצר הארץ

השאלה: שלום. אני קונה בחנויות של אוצר הארץ ורואה על חלק מהירקות את הכיתוב "עולי מצרים" - מה משמעותו? יש בזה קדושה או אין? זה נעשה על ידי היתר מכירה (כפי שמישהו אמר לי) או לא? תודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ז' סיון תשע"ה 8:22

שלום

ירקות שכתוב עליהם "עולי מצרים" ולא מוזכר שהם קדושים בקדושת שביעית (לא מוזכר "אוצר בית דין") הרי הם ירקות שגדלו בגבולות עולי מצרים לאחר שנעשה שם היתר מכירה מתוך הקפדה שמלאכות דאורייתא יעשו ע"י גוי בלבד . ירקות אילו אינם קדושים בקדושת שביעית אך מצד שני אין בהם חשש איסור ספיחין לכל הדעות, הואיל לא נגזרה גזרת ספיחין בגבולות עולי מצרים.