האם מותר לקנות שתילים בתשעת הימים? האם מותר לשתול בתשעת הימים?

השאלה:

האם מותר לקנות שתילים בתשעת הימים? האם מותר לשתול בתשעת הימים?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' אב תשפ"ג 9:58

שלום

לגבי קנית שתילים:

פסק משנה ברורה סימן תקנא ס"ק יא
ממעטים במשא ומתן - יש מן [ט] הפוסקים דס"ל דהיינו שלא ישא במו"מ של שמחה כגון [י] לקנות כלי כסף או צרכי חופה וכדומה אבל סתם מו"מ אין צריך למעט כלל ויש דס"ל דכל מו"מ צריך למעט בעת הזאת [יא] ולא יעסוק אלא כדי פרנסתו וכן משמע בסימן תקנ"ד סוף סכ"ב דצריך למעט בכל מו"מ. [ורק אם הוא יריד י"ל דהוי [יב] דבר האבד ושרי בכ"ע אם הוא מוצא אז בזול יותר] ובזמנינו [יג] נהגו להקל בכל זה משום דהכל נחשב כעת כדי פרנסתינו:

והוסיף בשער הציון סימן תקנא ס"ק יב
(יב) פרי מגדים, ואף אם הוא משא ומתן דשמחה יש לומר דשרי בזה [שם]:

 לאור זאת אם יש הפסד בהמתנה עד לאחר תשעת הימים ניתן לקנות בימים אלו

 לגבי נטיעה :

אין נוטעים נטיעה של שמחה בימים אלו כפי שנפסק בשולחן ערוך אורח חיים הלכות תשעה באב ושאר תעניות סימן תקנא סעיף ב:
מר"ח עד התענית ממעטים במשא ובמתן ובבנין ז של שמחה, כגון בית חתנות לבנו או בנין של ציור וכיור, ובנטיעה של שמחה, כגון אבורנקי של מלכים שנוטעים לצל להסתופף בצלו או  מיני הדס ומיני אהלים;

 ולכן נראה שכל נטיעה להם תוספת הרווחה ויופי אין לנטוע ולשתול בימים אלו.

 בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי