טעות בחוזה העברת דירה בתשעת הימים

השאלה: חתמנו חוזה לשכירת דירה . שונה התאריך ולא שמנו לב שהמעבר אמור להיות בתאריך ה אב .שבוע שחל בו ט באב. עוברי מתמא 38 בגלל בעיה רפואית וצריך לתת ליזם את מפתחות הבית לשימושו . מה לעשות ?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | א' אב תשפ"ג 11:47

ב"ה

אמנם לכתחילה לא עוברים דירה בתשעת הימים, אך כאשר אירעה טעות וחתמתכם חוזה שבו אתם אמורים להעביר את המפתח ליזם, יש כאן התחייבות מצידכם לעבור דירה, שכל הפרה שלה היא נזק כספי. ובמקרה של נזק כספי הדבר מותר, כפי שנפסק שאם כותל עומד ליפול מותר להעמידו, ומדובר גם שאין סכנה בהשארתו, אך כיוון שאם לא יתקנו את הכותל יהיה נזק כספי גדול יותר לבנותו מחדש - התירו לתקן אותו, וכך גם הדבר במקרה שלכם. חודש טוב ומבורך שנזכה לנחמה בעזהי"ת

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב