אכילה לצורך נטילת אנטיביוטיקה ביום הכיפורים

השאלה: כבוד הרב שלום רב, שאלתי בנוגע לצום יום כיפור, אני מטופלת באנטיביוטיקה 3,500 מ"ג ביום כנגד חיידק שנמצא בקיבה. הרופא הסביר לי שעליי להיות כל הזמן עם תוכן בקיבה. אני לוקחת את הכדורים בוקר וערב. מה עליי לעשות? בברכת תודה וחתימה טובה.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט' תשרי תשע"ט 16:30

תאכלי פחות מכשיעור (עד כחמישים סמ"ק)  כל תשע דקות. בשיעור שהרופא אמר שנצרך לצורת נטילת האנטיביוטיקה. (חמישים סמ"ק הוא גודל של קופסא וחצי של גפרורים). ואת חייבת בברכה ראשונה אבל מברכה אחרונה את פטורה.