מתקן לייבוש כלים

השאלה:

האם אפשר להשתמש בפסח במתקן לייבוש כלים אני לא בטוחה אם הוא מפלסטיק או ממתכת, נראה לי שמפלסטיק... שתלוי מעל הכיור? לפעמים, בעיקר בשבת, מניחים עליו לייבוש כוס חמה שהרגע עירו ממנה מים רותחים מהמיחם לכלי שלישי... האם המתקן צריך הגעלה? האם בזמן שאני מכשירה את השיש והכיור צריך/אפשר לערות על המתקן מים רותחים מהקומקום? האם מספיק שטיפה במים קרים? תודה רבה!

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ז' ניסן תשע"ז 9:19

ב"ה

שלום וברכה

להלכה כל הכלים שאינם אמורים לבוא במגע עם חמץ אינם טעונים הכשרה אלא ניקוי, ובאופן פשוט כך גם מייבשי הכלים שבמהותם הם נועדו לשימוש רק בכלים נקיים.

אולם למעשה רבים נוהגים להדר ולהשתמש בפסח במייבשי כלים המיוחדים לפסח.

לכן, אם אופן את רוצה להשתמש בפסח אז די לנקותם היטב, ואם את חוששת שמא נשפך על המתקן משקה חמץ, אז עדיין ניתן להשתמש בו בפסח אם תנקי אותו היטב ותערי עליהם היטב מים.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב