האם יש דין עורלה וכן האם יש חובת הפרשת תרו"מ מעלי אבוקדו שניתנים לטעם בתבשלים?

השאלה: שלום, יש לי שתיל של אבוקדו בעציץ במרפסת מקורה באופן חלקי. השאלה שלי היא האם ניתן לאכול את העלים בתוך שנות הערלה (יש שמשתמשים בעלי אבוקדו, בעיקר במקסיקו, בדומה לעלי דפנה). אם כן, האם יש להפריש תו"מ (והאם בברכה)? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ח' אדר ב׳ תשפ"ד 10:16

שלום

 דין ערלה חל רק על הפרי ולא על העלים והענפים ולכן מותר להשתמש בעלי האבוקדו.

 כמו כן יש להפריש תרו"מ מן פרי הנאכל אך עלים שאינם נאכלים אלא רק נותנים טעם אין חובת הפרשת תרומות ומעשרות.

 כפי שאין מפרישים מעלי תה שאינם נאכלים אלא מיועדים רק לטעם ראה הרחבה הקישור הבא הפרשת תרו"מ מעלי תה

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי