חישוב ערלה

השאלה: שלום רב, אנחנו רוצים לשתול עץ לימון בחצר. ב"ה נקנה ממשתלה הנמצאת תחת פיקוח שלכם (משתלת מרמלשטיין). השאלה שלנו היא האם כאשר משנעים את העץ אלינו, יש בעיה מאחר והוא לא מחובר לקרקע והמשמעות היא שנדרש לספור מחדש את שנות הערלה? או שיש דרך לבצע זאת באופן שיאפשר שימוש מיידי בעץ? שמענו שיש דעות שונות בעניין והיינו רוצים לבצע זאת בדרך שתהיה כשרה לכל הדעות אם יש כזו. תודה מראש

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ט שבט תשפ"ד 11:32

שלום וברכה

על פי הנחיות הרבנות הראשית ורוב הפוסקים אין בעיה בשינוע זמני. אם אתה רוצה אתה יכול להעביר את העצים באופן כזה ששק הגידול המחורר יהיה מעל הקרקע בזמן הנסיעה.

בברכה

מוטי שומרון