חציצה לערלה

השאלה: שלום וברכה, אנחנו בירה שכורה. שתלנו גפן וזית בעציצים מאוד גדולים, נקובים בכדי שנוכל לשתול אותם בביתנו בעז''ה לכשנעבור ובמקביל רוצים ששנות הערלה יספרו לנו. העציצים מונחים על דשא סינטטי. שאלתי היא האם הדשא חוצץ או שאכן זה בסדר והימים נספרים לנו כחלק משעות הערלה? אציין שלעיתים צומח דרך הדשא עשבים, נענע וכד'. זאת אומרת שהדשא הוא לא חוסם הרמטית.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ט סיון תשפ"ג 17:51

שלום וברכה

אם אתם רוצים לחשב את התקופה שבה הצמחים בעציצים נקובים לענין ערלה, תניחו אותם ישירות על הקרקע ללא חציצה של דשא סינטטי.

בברכה

מוטי שומרון