כרם ערלה

השאלה: שלום וברכה בהלכות ערלה חידש הבית יוסף שאין בעיה של ספק ערלה בכרם ל נוכרים מכיון ובשלוש שנים ראשונות הענבים אינם ראויים ליין. השאלה היא, האם גם בזמן הזה כך המציאות כפי שכתב הבית יוסף, שאין לחשוש בכרם לספק ערלה בכרם של נכרי, שאין לו אישור אגרונום? שאלה נוספת, מהי המציאות ליצור ספק ערלה בכרם שאין ידיעה מיוחדת לגביו?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ה אדר ב׳ תשפ"ד 12:32

שלום וברכה

למיטב ידיעתי זני הגפנים בארץ כיום מניבים פרי ראוי למאכל וליין גם בשנות הערלה, ולכן ההשגחה חשובה מאוד.

בברכה

מוטי שומרון