עץ גיאבה תותית במרפסת

השאלה:

שלום וברכה.קניתי עץ גויאבה תותית בעציץ נקוב במשתלת דרויאן בבאר שבע.במשתלה אמרו שהוא בן שנתיים.מדובר בעץ לא קטן בגובה 2 מטרים ועם גזע לא דק.העברתי אותו לעציץ עם תחתית בי'ד באב תש"פ והוא מונח על מרצפות.אני מעוניין שהעץ יישאר בעציץ כל הזמן.מבקש לברר מה דינו מצד עורלה?תודה רבה!

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ז תשרי תשפ"א 11:07

שלום וברכה,

בעיקרון אין אנו סומכים על משתלות שאין להם פיקוח לעניין מניין שנות ערלה. אך במקרה הנידון רוצים לגדל את העץ במרפסת ולכן הגידול הוא בעציץ שאינו נקוב. עץ פרי שמצוי בעציץ שאינו נקוב חייב בערלה מדרבנן. לאור הנ"ל יש להקל ולהחשיב את מניין שנות הערלה של העץ משנת תשע"ט, ולפי זה מותר יהיה לאכול את הפירות בשנת תשפ"ב.

אם יעבירו את העץ לגינה (או לעציץ נקוב על הקרקע) יש למנות שנות ערלה מחדש.

בברכה,

יואל פרידמן